Studiebezoek in Frillesas, Zweden 2023

Studiebezoek in Frillesas, Zweden 2023

Na vele jaren mocht ik eindelijk naar het hart van MARIA AKERBERG toe. In Frillesas ligt de oorsprong van het natuurzuivere merk. Omringd door oerbossen en de vele meren is er genoeg inspiratie voor het inzetten van de natuur voor een gezonde huid en lijf.

Na een echt Zweeds ontbijt met veel zoetigheid, begonnen we de dag met een bezoek aan het Lygnern-meer, net buiten Kungsbacka. Dit meer is de bron voor het water dat wordt gebruikt in de producten van MARIA AKERBERG. Deze is zo zuiver dat het zo bij de mensen uit de kraan komt. Toch gebruikt MA nog een extra zuiveringsysteem. Hiermee voorkomen ze dat er conserveringsmiddelen moeten worden toegevoegd. Dit water noemt men Aqua Purificata. Daardoor blijven de producten natuurzuiver.

 

Na dit verfrissende bezoekje mochten we het Dream Team ontmoeten op kantoor en in de fabriek. De man van Maria, Mikael, is verantwoordelijk voor de natuurlijke verpakkingen. Deze zijn gemaakt van suikerriet. Ook het complete gebouw is CO2 neutraalj. Met elke keuze die zij maken kijken ze naar wat het effect zal zijn op de natuur. Het is prachtig om te zien dat er zoveel passie is voor een gezonde leefomgeving.

 

Een mooie traditie in Zweden is het FIKA moment. Op meerdere tijden op een dag nemen zij de tijd voor koffie met een zoet broodje of gebak. Dit is uitgebreider dan het koekje bij de thee. Het gaat om het zen momentje met elkaar. Daar doe ik graag aan mee. Genieten!

 

Maria heeft tijdens deze dag meerdere trainingen voor ons verzorgd. Een make-up masterclass en over de zonbescherming. Ook kregen wij al een sneak peek van de nieuw te lanceren producten. Dat is het voordeel als je op kantoor mag langskomen.

 

Als afsluiter werden wij meegenomen naar de westkust, het Kattengat. Aan deze rotsachtige kust kon je flink uitwaaien. De meeste productfoto’s worden daar genomen door MARIA AKERBERG’s nieuwe fotografe. Een feest van herkenning van de mooie plaatjes.

 

Deze dag zal ik niet snel vergeten door de vele indrukken maar ook door de warme contacten met MARIA AKERBERG en alle collega’s die mee waren. Het bevestigt nogmaals mijn keuze voor dit huidverbeterende merk. Je voelt de liefde voor de natuur in de producten terug. Hopelijk mag ik snel weer een bezoekje brengen aan dit prachtige Zweden.