Blog - Paraffine verslaving

Blog - Paraffine verslaving

In veel cosmetica worden stoffen als paraffine en siliconen (minerale) oliën gebruikt. De reguliere cosmetica gebruiken deze stoffen als ‘vetten’ in hun crèmes. Een ander zeer belangrijke reden om deze stoffen te gebruiken is dat ze zeer goed zijn voor de houdbaarheid van het product. Een groot nadeel is dat deze voor de huid onnatuurlijke oliën en vetten de huid monddood maken. De poriën kunnen worden ontregeld en afgesloten. Deze vetten lossen natuurlijke huidvetten op. De huid maakt echter geen nieuwe huidvetten aan.

Als men met dit soort ingrediënten stopt, gaat de huid droog en onprettig aanvoelen. Men grijpt dan snel terug naar de vette paraffine producten… Zo ontstaat de zogenaamde paraffineverslaving.

De huid moet minstens een maand van deze (jarenlange) verslaving herstellen en wennen aan een goede, natuurlijke verzorging. De producten die in de behandelingen worden gebruikt en voor thuisgebruik bevatten uitsluitend plantaardige oliën die ook meteen doelgericht de werkzame stof bevatten en niet irriteren. De oliën zijn ook van biologische teelt.