Blog - Let's make the body a happy home

Blog - Let's make the body a happy home

Met regelmaat krijg ik coaching klanten die geen idee meer hebben hoe het aanvoelt als je lijf ‘normaal’ functioneert. De homeostase van je lichaam. De ruststand. Vaak is er een mate van stress in het lijf. Je kan je lijf enorm helpen door bewust te zijn van welke voedingsstoffen je binnenkrijgt. Je bent wat je eet, zegt men.

Al van jongs af aan had ik regelmatig last van migraine. Met name rond de menstruatie. De hoofdpijn was dan zo hevig dat ik mij misselijk voelde en het daglicht niet kon verdragen. Door het nemen van medicijnen lukte het mij om de hoofdpijn dragelijker te maken. Al was het constant op de achtergrond nog aanwezig. Het werd onderdrukt. Dat daarnaast mijn darmen niet naar behoren functioneerden en obstipatie voor mij normaal was, daar dacht ik niet over na.

Pas na heel veel lezen en mijn studies kwam ik er achter dat mijn symptomen voornamelijk voortkwamen uit lichamelijke stress, oa gecreëerd door mijn grote suikerinname. Ik ben begonnen met het weglaten van bepaalde voeding om er achter te komen hoe mijn lijf het beste functioneerde. Ten eerste heb ik zoveel mogelijk de suikers laten staan. Vervolgens heb ik de melkproducten uit mijn eetpatroon gehaald vanwege de lactose (melksuiker) die daarin zit. Zo kregen mijn darmen meer rust. Mijn energie level ging omhoog en de migraines namen af.

Zo kwam ik er achter dat alles wat je eet een direct gevolg heeft op hoe je lijf functioneert en hoe je je voelt. Het heeft invloed op hoe de darmen functioneren, hoe de hormonen worden aangestuurd en uiteindelijk of je je happy voelt. Het aanpassen van je eetpatroon is geen kleinigheidje. Als je denkt ‘dat doe ik wel even’ is de kans groot dat je snel terugvalt in oude patronen of eetgewoonten. Neem kleine stapjes. Ga eerst inzichtelijk maken wat je overdag eet. Alleen dat geeft al zoveel inzichten. En onthoud, je hoeft het niet alleen te doen.

Warme groet, Linda Dool

Dé groene beauty expert​​​​​​, ​​​Selfcare coach