Hou dat vast!

Na mijn eerste werkdag merkte ik dat ik goed moest nadenken hoe het ook alweer was op vakantie. Het vrije gevoel, niets moeten, tijd voor het lezen van (zinloze) boeken en veel buiten zijn gaf mij het ultieme vakantiegevoel. Zodra je thuis komt ga je snel terug naar je oude leefritme. En dat is prima tenzij je iets anders met jezelf hebt afgesproken.

Het relaxte gevoel dat de vakantie mij gaf wil ik zo lang mogelijk vasthouden. En dan met name het vrije gevoel van wandelen langs de zee op Schiermonnikoog. Dit gevoel kan je op verschillende manieren opwekken. Door schelpjes of souvenirs mee te nemen creëer je voor jezelf een herinnering die je kan vastpakken. Zodra je kijkt naar de schelpjes kan je het gevoel weer opwekken en denkbeeldig terug keren naar de plek waar je ze hebt gevonden.

De geur van je vakantie meenemen is ook een uitdaging. Geuren zijn ook mooie ankertjes voor het terughalen van herinneringen. Misschien heb je daar een speciaal gerecht geroken en gegeten of was daar een bijzonder ruikende shampoo. De geur van zonnebrandcrème brengt mij snel weer terug naar de zomer. Ik heb ooit geprobeerd om de geur van de zee in een potje te doen door schelpjes met zeewater in een potje af te sluiten. Dat gaat na verloop van tijd enorm stinken. Dan krijg je toch hele andere associaties met de zee, niet te harden die lucht.

Foto’s inlijsten van je favoriete vakantie moment is ook een mooie manier om dat fijne gevoel vast te houden. Vroeger ging ik na de vakantie mijn fotorolletje inleveren bij de drogist waarna ik twee weken moest wachten voordat ik de foto’s kon ophalen. En dan maar hopen dat alle foto’s waren gelukt, scherp en zonder zwevende vingers. Op die manier beleefde ik mijn vakantie opnieuw. Het is fijn om te kunnen terug bladeren in een fotoalbum. Want online of op mijn mobiel doe ik dat niet zo snel.

Fijne tip; tijdens onze vakanties plannen wij onze volgende vakanties al. Zo heb je altijd iets om weer naar uit te kijken zodra je terug bent. Dit jaar was het Nederland, volgend jaar willen wij gaan wandelen in de bergen van Zwitserland. Maar nu nog even nagenieten van deze zomer. Want wat hebben wij geboft met het mooie weer.

Warme groet,

Linda Dool