Blog – Voeding voor je huid

 Blog – Voeding voor je huid

Mooie huid vanuit je buik

Je huid is de spiegel hoe het van binnen met je gaat. Gezonde voeding is power voor je darmen en je darmen staan in verbinding met je huid. Maar wat is nu gezonde voeding? Voeding word tegenwoordig niet meer geoogst maar gemaakt en dat gaat ten koste van de voedingsstoffen. Het meest eenvoudige antwoord is kies voor echte en onbewerkte natuurlijke voeding. Voeding waarvan je weet wat erin zit. Denk aan groenten, fruit, noten, pitten, zaden, olijven, eieren, vlees en vis.

Daar worden je darmen blij van. Als je darmbacteriën verstoord zijn door te weinig vetten, teveel koolhydraten en teveel suikers heeft dat direct effect op hoe jij je voelt. Sombere buien, watten in je hoofd, veel moe, opgeblazen buik, eczeem of puistjes (ontstekingen). Moet je nu gelijk met alles stoppen en weer als bosjesmensen leven? Gelukkig niet, je mag het stapje voor stapje doen. Ga eerst kijken of je onderdelen van je maaltijden kan vervangen. Begin eens met je tussendoortjes. Heb je wel echt zin in iets of heb je eigenlijk dorst. Of begin met je ontbijt. Kant en klare muesli of eigengemaakte, zo uit de oven met lactose vrije yoghurt bv. Of vraag eens aan je oma hoe die vroeger jus maakte ipv uit een zakje.

Vervang

yoghurt                voor kokosyoghurt.

Koemelk              voor amandel-, kokos- en rijstmelk.

Tarwe                   voor haver, rogge of boekweit.

Suikers                 voor banaan, dadels, ahornsiroop of stevia.

Halvarines          voor roomboter.

 

Uiteindelijk is je doel om je weer lekkerder in je vel te laten voelen. En zo endorfine, het gelukshormoon aanmaken. Wist je dat 1 op de 8 buikpatiënt is? Prikkelbare darmen bijvoorbeeld. Kijk daarom regelmatig even achter je in de pot. Wat voor ontlasting heb je? Het moet er uitzien als een worst en zonder al te veel druk in de pot zijn beland. Dit is een manier om te checken of je darmen nog happy zijn. Begin elke ochtend dan ook met een glas water om de darmen wakker te maken. Zoals gezegd een mooie huid begint in je buik, je darmen.

Hebben je darmen toch een beetje hulp nodig? Je darmen kunnen soms niet genoeg gezonde darmbacteriën produceren door te weinig slaap, slechte voeding. Of je komt niet aan je dagelijkse beweging toe en je zit vol met stress. Dit heeft direct invloed op je weerstand, je humeur en op je huid. Gezonde darmen hebben ongeveer 40 triljoen darmbacteriën. Nu gaan wij ze niet natellen maar als je regelmatig last hebt van onregelmatige ontlasting, opgeblazen gevoel of regelmatig ontstekingen in je huid kan je ervan uitgaan dat je geen 40 triljoen gezonde darmbacteriën hebt. Dan is probiotica een steuntje in de rug voor rustige darmen en een gezonde huid.

Zo zie je maar hoe geweldig je huid (en je lijf) in elkaar steekt. Alles om je te beschermen en veerkracht te geven. En met een (beetje) hulp kan je het beste uit jouw huid naar voren halen.

Kijk voor de voedingssupplementen in de webshop

lindadoolhuidverbetering@gmail.com
Of app/bel naar 06-30197981