Blog - Suikervrije pepernoten

 Blog - Suikervrije pepernoten

De lekkernijen liggen al lang in de winkel. De suikerbommetjes lonken. Al die suikers die je binnen krijgt zijn een bron van ontstekingen. Echte ziektemakers en een grote oorzaak van stress en veroudering van je huid. Kies er voor om al dat lekkers zelf te maken. Zodra je pure ingrediënten gebruikt ben je je lijf aan het voeden ipv vullen.

Met dit iets minder zoete recept blijven je darmen rustiger en kan je toch lekker mee snoepen tijdens de decembermaand.

150 gram speltmeel

40 gram amandelmeel

100 gram kokosolie

80 gram dadels, ontpit

1 ei

2 eetlepels koek & speculaaskruiden

2 theelepels wijnsteenbakpoeder

snufje zout

Verwarm de oven voor op 160 graden. Laat de kokosolie smelten in een klein pannetje. Snij de dadel (zonder pit) in kleine stukjes. Doe dan de dadels samen met de kokosolie en het ei in een keukenmachine en meng het tot een egale massa. Voeg dan alle andere ingrediënten toe en meng het tot een egaal geheel.

Bekleed dan het ovenrooster of een bakplaat met bakpapier. Draai kleine balletjes van het deeg en druk deze een klein beetje plat voor je ze op het de plaat legt. Het mengsel is goed voor een heel rooster vol kruidnootjes. Probeer ze ongeveer allemaal van hetzelfde formaat te maken. Ter grootte van een knikker.

Schuif het rooster dan de oven in en bak de suikervrije kruidnootjes in ongeveer 20-25 minuten. Ze zijn klaar als ze mooi goudbruin zijn. De baktijd is een beetje afhankelijk van hoe groot je de kruidnootjes maakt, dus hou ze de laatste minuten een beetje in de gaten.

En dan smullen met mate ????

Warme decembergroet,

Linda