Blog - Overstappen naar natuurlijk

Blog - Overstappen naar natuurlijk

Tijd om de badkamer eens goed uit te ruimen?

Geen synthetische schoonheidsproducten meer in je huid en overstappen op schone biologische huidverzorging. Het voelt steeds meer als de juiste keuze. En het is ook nodig. Maar het roept wel wat vragen op. Ik help je op gang.

Waarom overstappen op biologische huidverzorging?

Als je de huid voorziet van natuurlijke ingrediënten die het lichaam herkent en kan gebruiken, geef je de huid voedingsstoffen die hem van binnenuit versterken. Het resultaat werkt dieper door en gaat langer mee. Ingrediënten als mineraalolie en siliconen voelen natuurlijk wel even lekker aan, maar er zitten geen nuttige dingen in en de huid heeft er op de lange termijn niets aan. Bovendien zijn synthetische ingrediënten niet echt goed voor je gezondheid of voor het milieu. Wat we aanbrengen op onze huid, wassen we er ook weer af en de resten gaan dan wel de natuur in. Je moet het in een groter perspectief zien. Met een bewuste keuze doen we niet alleen onszelf een plezier!

Waar moet ik beginnen?

Maak een afspraak bij mij voor een uitgebreide intake. Dan wordt je huid geanalyseerd en kun je de huid “resetten”. Die wordt dan grondig gereinigd met producten die precies zijn afgestemd op de behoeften van jouw huid. Natuurlijke producten zijn ontzettend resultaatgericht en versterken de eigen functies van de huid.

Welke producten moet ik als eerste vervangen?

Het kan lastig zijn om meteen alles te vervangen. Om te beginnen verminder je het aantal producten en vervolgens bouw je voor je huidverzorging langzaam een nieuwe routine op. Je kunt daarbij beter minder producten gebruiken dan synthetische en biologische producten door elkaar heen. Vervang eerst je reiniging, gezichtswater en vochtinbrengende crème door biologische alternatieven. Daarnaast ga je met onze AHA & Jojoba Peeling de minerale oliën en siliconen “opruimen” die nog in je huid zitten. Die is dan klaar voor een schone en natuurlijke voeding.

En natuurlijk kan ik je helpen bij de overstap!

Warme groet, Linda