Blog – Hoe ziet je huid eruit

 Blog – Hoe ziet je huid eruit

Er wordt veel gesproken over je huid in mijn behandelstoel. Over diepere huidlagen waar een serum of masker in kan trekken of over huidcellen die je de hele dag verliest. Het kan met al die info handig zijn als je weet hoe je huid nu werkelijk in elkaar steekt. Zelf mag ik altijd graag het naadje van de kous weten. Dus als je net als ik graag meer wilt weten heb ik de huid voor je uitgeplozen en op een rijtje gezet ???? 

Opperhuid

We beginnen van bovenaf met de opperhuid (epidermis). Deze bestaat uit levende en dode huidcellen. De dode huidcellen laten weinig door en zo beschermt het de levende huidlagen die er onderliggen. De opperhuid bestaat uit 5 huidlagen. Wel superdun natuurlijk. De onderste laag is de basaalcellenlaag; hier ontstaan de nieuwe huidcellen. Deze gezonde cellen schuiven in een cyclus van 28 dagen omhoog en worden steeds dunner. En zo verliezen we de dode huidcellen. Soms heb je daar wat hulp bij nodig. Om je huid zo sterk mogelijk te houden is het fijn om eens per 5 week een FACIAL TREATMENT te ondergaan zodat je huid steeds optimaal wordt gevoed. En jou zo goed mogelijk kan beschermen.

 Lederhuid

Onder de opperhuid zit de lederhuid (dermis) met het bindweefsel. Deze bestaan uit collageen en elastine vezels. Vast wel eens van gehoord. Deze vezels zorgen voor de veerkracht van je huid. Je kan het vergelijken met een soort gaas, een netwerk van kabels. Bij het ouder worden maakt je huid deze vezels minder aan en worden rimpels en fijne lijntjes zichtbaar. Je kan dit proces vertragen door de huid te voeden met actieve werkstoffen tijdens je dagelijkse huidverzorging en extra sterk bij een FACIAL TREATMENT. Ook een stevige bindweefselmassage zorgt voor aanmaak van meer collageen en elastine vezels.

Zo zie je maar hoe geweldig je huid in elkaar steekt. Alles om je te beschermen en veerkracht te geven. En met een (beetje) hulp kan je het beste uit jouw huid naar voren halen.

lindadoolhuidverbetering@gmail.com
Of app/bel naar 06-30197981