Blog - Het gekke van 2020

Blog - Het gekke van 2020

Het nieuwe beeld van 2020. Gezichtsmaskers beschermen je gezicht maar kunnen wrijving veroorzaken en velen hebben een effect op hun huid gezien. Er is een nieuw woord ontstaan, we noemen het maskne.

Impact van gezichtsmaskers op de huid

Gezichtsmaskers sluiten de huid af, waardoor deze warm en vochtig wordt. Dat is geen probleem als je je gezichtsmasker voor kortere tijd draagt, bijvoorbeeld tijdens het winkelen of bij een doktersafspraak. Maar als je de hele dag een gezichtsmasker draagt, merk je mogelijk een verschil in je huid. Je huid kan geïrriteerd raken en er kunnen vlekken en bultjes ontstaan. Er kan ook wrijving ontstaan ​​die de huidbarrière kan beschadigen, waardoor ziektekiemen en vuil de huid kunnen binnendringen. Ziektekiemen gedijen goed in dit soort warme, vochtige omgeving.  Je kan ook last krijgen van schuren achter de oren door de elastische band van gezichtsmaskers.

Als je eerder acne, rosacea, periorale dermatitis of contactdermatitis heeft gehad, kan je huid erger worden wanneer u beschermende kleding over je gezicht draagt.  

Hoe je je huid het beste kunt verzorgen als je een gezichtsmasker draagt

Het belangrijkste is om je huid schoon en goed gehydrateerd te houden. Begin je huidverzorgingsroutine met een zachte reiniger. Onze reinigingscrèmes Cleansing Clay en Olive Cleansing zijn mild en zacht en verwijderen op efficiënte wijze onzuiverheden en make-up. Cleansing Clay, met mineraalrijke en evenwichtige witte klei, is geschikt voor alle huidtypes, vooral de gevoelige huid. Olive Cleansing bevat koudgeperste olijfolie die onzuiverheden en make-up oplost. Het is het meest geschikt voor de droge, gevoelige en rijpe huid. Sprenkel na het reinigen een van onze verfrissers over je gezicht (kies welke soort afhankelijk van het huidtype) die de pH-balans van de huid herstelt en voorbereidt op volgende producten.

Om je huid in goede conditie te houden is het belangrijk om vocht en voedingsstoffen aan te brengen. Een vochtige huid kan barsten, waardoor ziektekiemen kunnen bijten en gedijen.

Kies een dagcrème op basis van het huidtype om deze te beschermen tegen externe invloeden. Om het nog meer te beschermen, breng je Face Balm aan om de huid een extra beschermjasje te geven.

Zuiver en verwijder dode huidcellen met een van onze peelings, één tot twee keer per week. Papaya Peeling is zowel een mechanische exfoliator als een enzymatische exfoliator die mee-eters oplost en de droge huid hydrateert. Het is zelfs geschikt voor de meest gevoelige huid, maar niet voor de huid met rosacea. AHA & Jojoba Peeling is een mechanische exfoliator die mee-eters en acne oplost. Het is geschikt voor alle huidtypes.

Warme groet, Linda